Innorent

Ahlberg Bilille Ruotsin ensimmäinen TammerTotal-autonpesukokonaisuus

21.2.2019

Asiakkaallemme Ahlberg Bil:ille Olofströmiin, Ruotsiin toimitettiin TammerTotal -autonpesuhalli. TammerTotal-pesuhalli on Tammermaticin ja Innorentin markkinoille tuoma kokonaispalvelu, joka käsittää kaiken aina hallin perustuksista käyttövalmiiseen ja varusteltuun pesuhalliin ylläpitopalveluineen.

”Perinteisten huoltoasemien yhteyteen rakennettujen autopesuloiden malli on muuttumassa: asiakkaat etsivät kokonaisvaltaisia ratkaisuja. Pesutilat siirtyvät erillisiin miehittämättömiin tiloihin, jotka palvelevat 24/7, ja pesuloita perustetaan paljon myös paikkoihin, missä niitä ei ole aiemmin ollut,” kertoo Tom Olli Tammermaticilta.

Asiakkaan näkökulmasta kokonaispalvelu tarjoaa vaivattoman vaihtoehdon sille, että pesuhalli piirustuksineen ja autonpesukone ylläpitopalveluineen hankittaisiin erillisillä sopimuksilla. Kokonaisuus toimitetaan asiakkaalle tarvittaessa kuukausittain laskutettavana palveluna, ja perustuessaan Innorentin halliratkaisuun, on halli yrittäjän toimipisteen sijainnin muuttuessa myös mahdollista siirtää uuteen sijaintiin.

”Valitsimme TammerTotalin, koska koimme sen olevan yksinkertainen ja meidän näkökulmastamme vaivaton ratkaisu. Saimme projektia varten yhden yhteyshenkilön ja TammerTotal-ratkaisun hinta sisälsi lähtökohtaisesti jo lähes kaiken tarvittavan,” kertoo Johan Ahlberg Ahlberg Bil:iltä.

Ahlberg Bil on yksi suurimmista Volvo-autojen jälleenmyyjistä ja samaisella paikkakunnalla sijaitsee Volvo-tehdas – sen myötä myös autonpesukoneessa pestävät autot ovat 95 % Volvoja. TammerTotal-pesuhalli ja sen pesuohjelmat soveltuvat kuitenkin kaikille autoille merkistä tai mallista huolimatta – ajoneuvon muotojen tunnistuksen ansiosta vaaraa ajoneuvovahingoista ei ole.

Kun tarve uudelle pesuhallille ilmeni, haluttiin Ahlberg Bil:illä löytää tilanteeseen toimivin kokonaisratkaisu, ilman tarvetta erillisille selvityksille ja neuvotteluille. TammerTotal-kokonaisuus vastasi tarpeeseen täydellisesti. Neuvottelut pesuhallista käynnistyivät toukokuussa, rakennuslupa saatiin kesäkuussa, ja halli rakennettiin kesän ja syksyn mittaan lopulliseen muotoonsa. Ensimmäiset autot saatiin pesuun joulukuussa. Projektin johtamisesta ja rakennuttamisesta vastasi Innorent yhdessä paikallisten rakennusyritysten kanssa.

”Viestintä Innorentin kanssa oli sujuvaa. Hallin käyttötarkoituksen myötä erityistä huomiota tuli kiinnittää esimerkiksi kaukolämpöön, ilmanvaihtoon ja tulovesiin liittyen,” summaa Kent Gustavsson JSB Construction:ilta.

Asiakaskohtaisesti räätälöity tuplapituinen halli

TammerTotal-pesuhallin ominaisuudet ja ulkonäkö ovat räätälöitävissä asiakaskohtaisesti, aina pesuhallin ja –koneen väritystä myöden. Ahlberg Bil:in autopesula on kaksivaiheinen, ja kahden eri osuuden myötä halli on myös tuplapituinen. Ensimmäisessä osuudessa pesukone pesee auton ja toisessa osuudessa auto kuivataan ja viimeistellään. Viimeistely suoritetaan pesutilasta erillisessä tilassa, jotta veden kanssa ei olla enää tekemisissä ja pesutuloksesta saadaan paras mahdollinen – ilman raitoja tai pisarajälkiä. Tyypillisesti molemmat vaiheet toteutetaan saman koneen toimesta, mutta kaksivaiheisessa pesuhallissa korostuu pesun tehokkuus ja nopeus: hallissa voidaan operoida kahta autoa samaan aikaan.

”Pyrkimyksemme ei ole tarjota asiakkaalle vain pelkkää laadukasta pesua, vaan pikemminkin kokonaisvaltainen pesukokemus.”

Ahlberg Bil:in pesuhallikonseptissa huomioitiin myös vedenkierrätykseen liittyvät rakenteelliset seikat, kuten kierrätysvesisäiliö, sillä Ruotsissa lainsäädäntö vaatii nykyisellään automaattipesuloilta vedenkierrätysjärjestelmän käyttöä. Lisäksi pesuhallin seinustalle suunniteltiin ja toteutettiin autoille kolme itsepesupaikkaa. Varsinainen bilspa, kuten uusi pesuhallimme on asiakkaan toimesta nimetty!

”Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen uuteen rakennukseemme – ja jos joskus on ajankohtaista rakentaa toinen autopesula, valitsisin TammerTotalin ehdottomasti uudelleen.” Johan Ahlberg, Ahlberg Bil

Ahlberg Bil:in TammerTotal-pesuhalli

  • 240 m2 autonpesuhalli
  • Rakennusaika 6 kk
  • Perustuksista käyttövalmiiseen pesuhalliin ylläpitopalveluineen
  • Tarvittaessa kuukausittain laskutettava palvelu